01plus

Panou principal

Panul principal sau dashboard-ul este locul în care incepeți ziua de lucru, tabloul de ansamblu al activității pe care o derulați. Acesta vă va oferi dintr-o singură privire informațiile pe care le căutați, asta pentru că dumneavoastră iți vei alege ce rapoarte, indicatori sau noutăți să fie sintetizate și afisate.

02plus

Import/Export date

Fiecare listă pusă la dispoziție de aplicație permite exportul datelor în diferite formate: Word, Excel sau CSV. Vă garantăm flexibilitate și independență, oferindu-vă posibilitatea de extragere în masă a tuturor informațiilor stocate în SoftManager CRM, fără nicio condiție.
Pe de alta parte, modulul de import automat al datelor vă pune la dispoziție aducerea automată în sistem a datelor pe care acum le gestionați cu ajutorul Excel-ului sau a altor sisteme informatice.

03plus

Planificare, calendar și notificări

În această secțiune a aplicației fiecare utilizator poate ține evidența activităților pe care le are de îndeplinit. Poate defini sarcini repetitive și poate alege să fie anunțat atunci când se apropie un termen limită. Fiecare angajat va fi astfel anunțat automat și la timp de acțiunile ce îi revin.
Sistemul de notificări va anunța apropierea unui eveniment prestabilit, dar și producerea unuia a cărui dată nu se cunoaște cu exactitate: semnarea unui contract, încasarea unei facturi, finalizarea unei reparații etc. Totodată, chat-ul pus la dispoziție va simplifica și fluidiza comunicarea între utilizatorii aplicației.

04plus

Management utilizatori

Secțiunea de gestionare a utilizatorilor este locul în care se decide care angajați au acces în sistem și ce drepturi, permisiuni sau restricții au aceștia atunci când își desfășoară activitatea prin intermediul aplicației.

05plus

Sincronizare Google

Email-urile trimise și receptionate de utilizatorii aplicației, precum și agendele acestora, pot fi sincronizate cu aplicațiile Gmail și Google Calendar. Nu este nevoie să comuti tot timpul între email, calendar și messenger. Toate se vor gestiona centralizat din aplicație, oferindu-vă astfel mai mult timp pentru operațiile cu adevărat importante.

06plus

Chestionare de satisfacție a clienților

Chestionarele de satisfacție a clienților reprezintă unul din cele mai importante moduri de a lua un feedback de calitate si masurabil de la clienții dumneavoastră.

Obține un cont GRATUIT acum ⟫